tilergasia kai diatrofi
Wellbeing

Τηλεργασία και Διατροφή: μπορούν να συνδυαστούν ισορροπημένα; [ΟΔΗΓΟΣ]

Η πανδημία COVID-19 έχει μεταμορφώσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, δηλαδή τηλεργασία και διατροφή, με σημαντική αύξηση την εξ’αποστάσεως εργασία και την τηλεργασία να γίνεται ολοένα και περισσότερο η «κλασική εργασία» για πολλούς επαγγελματίες.

Και ενώ αυτή η στροφή επιφέρει πολλά οφέλη, όπως η ευελιξία και η αυξημένη παραγωγικότητα, παρουσιάζει επίσης μοναδικές προκλήσεις, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Έτσι δεν είναι;

Στο σημερινό αυτό άρθρο – οδηγό, θα διερευνήσουμε τη σημασία της διατροφής για τους τηλεργαζόμενους και θα σου παρέχω πρακτικές συμβουλές για την επίτευξη μιας θρεπτικής και ολοκληρωμένης διατροφής, ενώ εργάζεσαι από το σπίτι σου. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Τι είναι τηλεργασία;

Τηλεργασία είναι μία μορφή οργάνωσης ή/και εκτέλεσης εργασίας, σύμφωνα με την οποία σημαντικό μέρος του χρόνου εργασίας πραγματοποιείται εκτός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και των χώρων όπου παραδίδονται τα αποτελέσματα της εργασίας. Ταυτόχρονα η ίδια η εργασία εκτελείται με τη χρήση πληροφορικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας internet.

Ο εργαζόμενος ή μάλλον ο τηλεργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να δουλεύει από οποιοδήποτε μέρος και να συνεχίσει να είναι συνεπής στην εργασία του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας;

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η στροφή στην τηλεργασία έφερε αρκετά οφέλη. Μέσα από μία πληθώρα ερωτηματολογίων αρκετοί ήταν οι τηλεργαζόμενοι που ανέφεραν αρκετά οφέλη με τη μετατροπή αυτή. Ποια είναι αυτά;

  • Οι εργαζόμενοι αποκτούν με την τηλεργασία μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία στην καθημερινότητά τους.
  • Ο εργαζόμενος ωφελείται από την εξοικονόμηση χρόνου στις μετακινήσεις, όταν ο χώρος εργασίας είναι μακριά από το σπίτι
  • Ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο τόπο και ταυτόχρονα, να συνεχίσει να είναι παραγωγικός στην εργασία του.
  • Ο εργαζόμενος αναφέρει ότι υπάρχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
  • Ο εργαζόμενος μπορεί να εργάζεται πιο παραγωγικά, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το περιβάλλον του σπιτιού είναι περισσότερο ήρεμο συγκριτικά με ένα στρεσογόνο εργασιακό περιβάλλον
  • Ο εργαζόμενος μπορεί να ακολουθήσει μία πιο ισορροπημένη διατροφή στο σπίτι, συγκριτικά με το χώρο εργασίας.
tilergasia kai paidia

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της τηλεργασίας;

Όπως κάθε νόμισμα έχει 2 πλευρές, έτσι και η τηλεργασία έχει τα μειονεκτήματά της, τα οποία είναι:

  • αύξηση ωραρίου εργασίας και όγκου δουλειάς
  • αυξημένοι περισπασμοί από το οικογενειακό περιβάλλον πχ παιδιά
  • μείωση φυσικής δραστηριότητας
  • πιο κοντά σε τυχόν διατροφικούς περισπασμούς μέσα στο σπίτι πχ ψυγείο, ντουλάπια, τηλεόραση κ.α.

Κάποια από τα πιο βασικά ερωτήματα σχετικά με την τηλεργασία και διατροφή, απάντησα και στο καθιερωμένο Facebook livestreaming που διοργανώνει το medNutrition.gr. Μπορείς να ξαναδείς το live στο παρακάτω βίντεο.

Με ποιους τρόπους μπορείς να εργαστείς πιο παραγωγικά στο σπίτι;

Καθώς η εργασία ήρθε πια…στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι απευθείας άλλαξε ο τρόπος που «έπρεπε» να συμπεριφερθούμε μέσα στο χώρο που…χαλαρώναμε.

Ο εγκέφαλος «προγραμματίζει» κάθε μέρος που πάμε και το συνδέει με κάτι συγκεκριμένο, σαν να ρίχνει μία άγκυρα που το ενώνει και κρατάει εκεί ό,τι κι αν κάνουμε. Για παράδειγμα, τον καναπέ του σαλονιού με χαλάρωση. Ή τα αθλητικά παπούτσια με γυμναστική και τις πιτζάμες μας με τον ύπνο. Την τραπεζαρία ή το τραπέζι της κουζίνας είναι συνδεδεμένα με το να …τρώμε.

Αυτά λοιπόν, λέγονται ασυνείδητα σινιάλα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας καθημερινά και μας βοηθούν να φτιάχνουμε τη ρουτίνα μας ή και σε κάποιες περιπτώσεις , όπως εδώ στην τηλεργασία να δυσκολεύουν την καθημερινότητα του σπιτιού.

Διάβασε σχετικά: Τι είναι Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP);

Για να λειτουργήσει λοιπόν, καλύτερα η τηλεργασία στο σπίτι θα χρειαστεί να δώσεις στον εγκέφαλο την αίσθηση ότι βρίσκεται … στην εργασία. Με ποιο τρόπο;

Δημιούργησε έναν αποκλειστικό χώρο εργασίας

Δημιούργησε έναν καθορισμένο χώρο στο σπίτι σου για εργασία. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι ένας ήσυχος και άνετος χώρος όπου μπορείς να συγκεντρωθείς και να ελαχιστοποιήσεις τους περισπασμούς. Η ύπαρξη ενός αποκλειστικού χώρου εργασίας βοηθά στη δημιουργία ορίων μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Προσπάθησε όμως, αυτός ο χώρος να μην είναι συνδεδεμένος με κάτι άλλο. Όπως για παράδειγμα, το τραπέζι της κουζίνας καθώς αυτό το έχει προλάβει άλλη συνήθεια!

Δημιούργησε μία ρουτίνα

Διατήρησε ένα σταθερό πρόγραμμα, ορίζοντας τακτικές ώρες εργασίας. Ξύπνησε σε μια σταθερή ώρα, ντύσου και ακολούθησε μια πρωινή ρουτίνα για να σηματοδοτήσεις στον εγκέφαλό σου την έναρξη της εργάσιμης ημέρας.

Η καθιέρωση μιας ρουτίνας συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της πνευματικής ετοιμότητας.

Θέσε τα όριά σου

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις με τα μέλη της οικογένειας σου ή τους συγκατοίκους σου σχετικά με τις ώρες εργασίας και τα όριά σου. Μπορείς να τους ενημερώσεις για το πότε εργάζεσαι, πότε μπορείς να κάνεις το διάλειμμά σου και καθόρισε πότε μπορείς να διακόπτεις την εργασία για να έχεις τους ελάχιστους περισπασμούς.

Όσο καλύτερα είναι τα όρια που έχεις θέσει, τόσο περισσότερο θα σε βοηθήσεις στη συγκέντρωσή σου και να αποφύγεις τις περιττές διακοπές.

Δημιούργησε μια λίστα εργασιών

Ξεκίνησε κάθε μέρα σου δημιουργώντας μια λίστα εργασιών ή μια ατζέντα. Ιεραρχήστε τις εργασίες σου και χώρισε τες ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεται η καθεμία, ώστε να τις ολοκληρώσεις.

Μια καλά οργανωμένη λίστα θα σε βοηθήσει να παραμείνεις στο «σωστό δρόμο», να ολοκληρώσεις την εργασία σου αποτελεσματικά και θα σου προσφέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ό,τι τα κατάφερες, καθώς διαγράφεις τις ολοκληρωμένες εργασίες.

Κάνε τακτικά διαλείμματα – απόδοσης

Είναι εύκολο να απορροφηθείς από τη δουλειά και να ξεχάσεις να κάνεις διάλειμμα. Ωστόσο, τα τακτικά διαλείμματα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της παραγωγικότητας και την αποφυγή της επαγγελματικής εξουθένωσης. Προγραμμάτισε μικρά διαλείμματα για να:

  • κάνεις stretching
  • κινήσεις το σώμα σου
  • βγάλεις μία μικρή βόλτα το σκύλο
  • κάνεις το γεύμα σου

…και να επαναφορτίσεις!

Χρησιμοποιήστε αυτά τα διαλείμματα για να απομακρυνθείς από τις οθόνες και να ασχοληθείς με δραστηριότητες που βοηθούν να καθαρίσει το μυαλό σου.

Ελαχιστοποίησε τους περισπασμούς

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να ξεκινήσεις να εργάζεσαι και τελικά να περάσει ένα μισάωρο scrollάροντας στα social media; Αν είναι αρκετές τότε είναι σημαντικό να εντοπίσεις και εξαλείψεις τους πιθανούς περισπασμούς στο εργασιακό σου σπιτικό περιβάλλον.

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις στις προσωπικές σου συσκευές, κλείσε άσχετες καρτέλες στον υπολογιστή και δημιούργησε ένα εστιασμένο περιβάλλον εργασίας. Μπορείς να δεις ακόμα και το ενδεχόμενο χρήσης εργαλείων παραγωγικότητας ή αποκλεισμού σελίδων για να περιορίσεις την πρόσβαση σε ιστότοπους ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.

Μείνε συνδεδεμένος/η

Αρκετές είναι οι φορές που οι τηλεργαζόμενοι αναφέρουν ότι αισθάνονται αποκομμένοι από τους συναδέλφους, όταν δουλεύουν από το σπίτι.

Η τηλεργασία μπορεί μερικές φορές να σε κάνει να αισθάνεσαι απομονωμένος/η.

Βιντεοκλήσεις, άμεσα μηνύματα ή πλατφόρμες επικοινωνίας (πχ messenger, zoom, webex) είναι μερικοί τρόποι να μείνεις συνδεδεμένος/η με τους συναδέλφους σου. Η τακτική επικοινωνία συμβάλλει στην ενίσχυση της αίσθησης του ανήκειν και σε βοηθάει να ενημερώνεις και να ενημερώνεσαι για θέματα που σχετίζονται με την εργασία.

Εξασκήσου στην αυτο-φροντίδα σου

«Απειλή ή ευκαιρία ήταν ο Covid?» είναι μερικές φορές το ερώτημα που ακούω να μου λένε οι άνθρωποι που συνεργάζομαι στις συνεδρίες, καθώς αρκετοί από αυτούς το είδαν ως ευκαιρία για να τη φροντίδα τους εαυτού του.

Δώσε λοιπόν, τη προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα για να διατηρήσεις την ευημερία και την ψυχική σου υγεία, ακόμα και στην τηλεργασία.

Η φροντίδα του εαυτού σου θα επηρεάσει θετικά την παραγωγικότητά σου και τη συνολική ικανοποίηση από την εργασία σου.

Κάνε διαλείμματα για άσκηση, διαλογισμό ή δραστηριότητες χαλάρωσης. Απόφυγε να εργάζεσαι πολλές ώρες χωρίς διαλείμματα και φρόντισε να κοιμάσαι επαρκώς.

Διάβασε περισσότερα: 7 είδη ξεκούρασης: πώς σχετίζονται με τη διατροφή;

tilergasia kai tropos ntysimatos

Ντύσου για την επιτυχία

Το ήξερες ότι τα ρούχα που φοράμε μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση για να κάνουμε οτιδήποτε; Ενώ η τηλεργασία προσφέρει την ελευθερία να ντύνεσαι άνετα, δοκίμασε να ντυθείς με άνετη και ταυτόχρονα επαγγελματική ενδυμασία.

Το είδος του ντυσίματος που θα διαλέξεις μπορεί να σε βάλει σε εργασιακή νοοτροπία και να ενισχύσει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά σου. Επέλεξε σοφά!

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο περισσότερος κόσμος εργαζόταν με τις πιτζάμες ή ρούχα που δε «θύμιζαν» καθόλου εργασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης, αίσθηση βαρεμάρας και υπνηλίας.

Να θυμάστε ότι η εμπειρία του καθενός από την εργασία από το σπίτι είναι μοναδική. Πειραματιστείτε με διαφορετικές στρατηγικές για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και σας επιτρέπει να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Έξυπνο tip

Να θυμάσαι ότι… η εμπειρία του καθενός από την εργασία από το σπίτι είναι μοναδική! Πειραματίσου με διαφορετικές στρατηγικές για να βρείς αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα και σου επιτρέπει να διατηρείς μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ποιοι λόγοι δυσκολεύουν να σταματήσει το τσιμπολόγημα στην τηλεργασία;

Αρκετοί τηλεργαζόμενοι αναφέρουν ότι δε μπορούν να βάλουν όριο στο τσιμπολόγημα, καθώς επίσης και ότι όταν δουλεύουν από το σπίτι υπάρχουν περισσότερα σνακ σε σχέση με το όταν δουλεύουν στο χώρο εργασίας. Κι έτσι γεννήθηκε το ερώτημα “Αν τηλεργασία και διατροφή πάνε μαζί;”.

Κατά την περίοδο του covid-19, και εκεί που η τηλεργασία μπήκε σε μεγαλύτερο ποσοστό στη ζωή μας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι μετέτρεψαν χώρους του σπιτιού, όπως τραπεζαρία, το τραπέζι της κουζίνας…σε γραφείο. Και αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Αυτό όπως, αναφέραμε και πιο πριν αποτελεί «πρόβλημα», καθώς ο εγκέφαλος γνωρίζει ότι όταν κάθεσαι σε αυτή την καρέκλα της κουζίνας/τραπεζαρίας, μετά…τρως! Και μάντεψε ποια ήταν η αίσθηση που σου έφερνε συχνά.

Αυτά λοιπόν, λέγονται ασυνείδητα σινιάλα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας καθημερινά και μας βοηθούν να φτιάχνουμε τη ρουτίνα μας ή και σε κάποιες περιπτώσεις , όπως εδώ στην τηλεργασία να δυσκολεύουν τη διατροφή.

Διατροφικές συμβουλές για καλύτερη…τηλεργασία

Από την άλλη πλευρά, φυσικά, υπάρχουν σημαντικές διατροφικές συνήθειες και όχι μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε και να οριοθετήσουμε διατροφικά ζητήματα. Με τους παρακάτω τρόπους θα δούμε ότι τηλεργασία και διατροφή μπορούν να συνδυαστούν ισορροπημένα. Πάμε να ξεκινήσουμε;

1. Βάλε προτεραιότητα τα γεύματά σου

Όταν εργάζεσαι από το σπίτι είναι σημαντικό να εστιάζεις στην κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων που παρέχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις όλες τις κύριες ομάδες τροφίμων στην καθημερινή σου διατροφή, όπως φρούτα, λαχανικά εποχής, δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά και «καλά» λιπαρά.

Ανάλογα με τα meeting που έχεις οργάνωσε να κάνεις τα γεύματά σου πριν ή μετά. Ειδικά, αν είναι πολύωρα βοηθάει να έχεις κάποιο σνακ κοντά.

Η επιλογή πολύχρωμων, φυτικών γευμάτων γεμάτων βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά μπορεί να ενισχύσει τη συνολική ευεξία και να υποστηρίξει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Οργάνωσε και προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Ένα πλεονέκτημα τηλεργασίας είναι ότι έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στις επιλογές των γευμάτων σου. Επωφελήσου από αυτό σχεδιάζοντας και προετοιμάζοντας τα γεύματά σου εκ των προτέρων.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα για να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα γευμάτων, να κάνεις μια λίστα με τα ψώνια και να προετοιμάσεις τα υλικά από πριν.

Η μαζική προετοιμασία υγιεινών γευμάτων μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο και κόπο κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων εργάσιμων ημερών, εξασφαλίζοντας ό,τι έχεις άμεσα διαθέσιμες θρεπτικές επιλογές. Αυτό επιπλέον, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα σημαντικά γεύματα της ημέρας με τις αντίστοιχες επιπτώσεις τους.

Διάβασε περισσότερα: Παράλειψη γεύματος: τι συμβαίνει στο σώμα;

3. Οργάνωσε τα ενδιάμεσα σνακ

Πόσες φορές σου έχει τύχει να θέλεις να τσιμπήσεις ένα μικρό σνακ, ωστόσο λόγω εργασίας επιλέγεις το πιο …γρήγορο; Αυτό συμβαίνει διότι ασυνείδητα διαλέγουμε τις επιλογές που θέλουν τον ελάχιστο κόπο για το σώμα – σκέψη μας. Τώρα λοιπόν, που ξέρεις το λόγο μπορείς να το αλλάξεις!

Αντί να επιλέγεις επεξεργασμένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και «κακά» λίπη, προτίμησε θρεπτικές εναλλακτικές λύσεις. Εφοδίασε το ντουλάπι σου με φρέσκα φρούτα εποχής, ωμούς ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, χούμους ή κομμένα λαχανικά.

Αυτά τα υγιεινά σνακ παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά, σε κρατούν χορτάτους και ικανοποιημένο/η μεταξύ των γευμάτων και προάγουν την καλύτερη συνολική υγεία.

4. Οργάνωσε τη λίστα για το σουπερ μαρκετ

Φτιάξε μία λίστα σουπερ μαρκετ με τα απαραίτητα τρόφιμα που μπορείς να χρειαστείς. Ωστόσο, διάλεξε αυτή τη λίστα ή αγορά των τροφίμων να την κάνεις, αφού έχεις φάει το γεύμα σου.

Όταν ψωνίζουμε πεινασμένοι γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε πιο επεξεργασμένες τροφές (περισσότερο αλάτι, ζάχαρη, βελτιωτικά γεύσης), με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να διαχειριζόμαστε και την κατανάλωση τους.

5. Διαχώρισε το χώρο του φαγητού από την εργασία

Όταν μιλάμε για τηλεργασία και διατροφή, τότε είναι σημαντικό να έχει η κάθε μία δραστηριότητα το χώρο της. Ακόμα κι μία αλλαγή 90μοιρών, όπου θα φέρει στο πλάι την κουζίνα να αλλάξει όλη την αίσθηση. Κάθε χώρος του σπιτιού είναι «καταγεγραμμένος» με συγκεκριμένα συναισθήματα και συμπεριφορές.

Για να απολαύσεις λοιπόν, το φαγητό σου είναι σημαντικό να χτίσεις και το αντίστοιχο περιβάλλον…χωρίς οθόνες. Αυτός ο διαχωρισμός συμβάλλει στη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής ή την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ από πλήξη ή άγχος.

Διάβασε περισσότερα: Συναισθηματικό φαγητό: γιατί συμβαίνει;

6. Κάνε μία πιο ενσυνείδητη διατροφή

Εν μέσω ενός πολυάσχολου εργασιακού προγράμματος είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της άσκοπης κατανάλωσης τροφής. Η εξάσκηση της ενσυνείδητης διατροφής θα σε βοηθήσει να επανασυνδεθείς με τα σήματα πείνας και κορεσμού του σώματός σου. Με τη σύνδεσή αυτή, επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνεις συνειδητές επιλογές τροφίμων.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο να έρθεις στο εδώ και τώρα με πρακτικές ενσυνειδητότητας.

Δώσε το χρόνο που αξίζει το γεύμα σου και απόλαυσε τα γεύματά σου, μάσησε αργά. Δίνοντας προσοχή στα σήματα του σώματός σου, μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα πότε είσαι ικανοποιημένος/η από το γεύμα σου. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεις τις πιθανότητες κατανάλωσης οποιοδήποτε έξτρα γεύματος/γλυκού…μετά.

7. Φρόντισε να ενυδατώνεσαι

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας, όταν μιλάμε για τηλεργασία και διατροφή. Η ενυδάτωση βοηθάει στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και της γνωστικής λειτουργίας. Τώρα που η δουλειά είναι από το σπίτι, χάνεται η «δικαιολογία» που υπήρχε ότι «η τουαλέτα είναι μακριά και δεν προλαβαίνω να πάω». Στο σπίτι, είναι πολύ κοντά και αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις καλύτερα την ενυδάτωση του σώματός σου.

Κράτησε ένα μπουκάλι νερό σε κοντινή απόσταση και επιδίωξε να πίνεις επαρκή ποσότητα νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών ή ποτών με καφεΐνη, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε ενεργειακή κατάρρευση, αφυδάτωση, πονοκέφαλο, θολούρα.

Τα ροφήματα βοτάνων ή το αρωματισμένο νερό μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για γεύση και ενυδάτωση.

Διάβασε περισσότερα: Ανακάλυψε τρόπους ενυδάτωσης για τους καλοκαιρινούς μήνες

8. Κάνε διάλειμμα

Η αλήθεια είναι ότι η τηλεργασία συχνά συνδέεται με παρατεταμένες περιόδους μπροστά σε οθόνες.

Η ενσωμάτωση της κίνησης του σώματός σου στην καθημερινή σου ρουτίνα δεν ωφελεί μόνο τη σωματική σου υγεία. Ταυτόχρονα, βοηθάει να καθαρίσει το μυαλό σου, να βελτιώσει τη συγκέντρωση και να αυξήσει την παραγωγικότητά σου.

Χρησιμοποίησε λοιπόν τα διαλείμματά σου με σύνεση, κάνοντας σωματική δραστηριότητα, όπως διατάσεις, περπάτημα ή σύντομες ασκήσεις. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στο γυμναστήριο.

Συμπερασματικά

Η προτεραιότητα στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη ευημερία, ακόμα και στην τηλεργασία. Με αυτό τον τρόπο τηλεργασία και διατροφή πάνε μαζί!

Εστιάζοντας σε ισορροπημένα γεύματα, προγραμματίζοντας εκ των προτέρων, δημιουργώντας έναν ειδικό χώρο εργασίας, εξασκώντας την ενσυνείδητη διατροφή, παραμένοντας ενυδατωμένοι, κάνοντας τακτικά διαλείμματα και επιλέγοντας υγιεινά σνακ μπορούμε πραγματικά να θρέψουμε το σώμα και το μυαλό μας, ακόμα και με την τηλεργασία!

Διαβάστε επίσης

close
Ξεκινήστε την αναζήτηση γράφοντας κάτι
Κλείστε Ραντεβού
Κλείσε ραντεβού
Scroll To Top