Διαιτολόγος Γλυφάδα
μυθοι και αληθειες στη διατροφη μας

Λίγα λόγια για εμένα...

Είμαι η Ελένη και με πολλή μεγάλη χαρά σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου!

Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσες να ήθελες να μάθεις για το βιογραφικό μου, οπότε θα μοιραστώ μαζί σου κάποιες από τις δικές μου εμπειρίες και στάδια στη ζωή μου… για να με γνωρίσεις!

Από μικρή ηλικία, η διατροφή αποτελούσε έναν όμορφο τρόπο φροντίδας για το σώμα μου.

Ασχολήθηκα με το μπαλέτο και τη ρυθμική γυμναστική, καθώς αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπώ ό,τι έχει σχέση με το χορό. Κάπου εκεί είχα την πρώτη μου εμπειρία, βλέποντας κάποιους να απαγορεύουν το φαγητό. Ήταν η στιγμή που αποφάσισα ότι θέλω να φροντίζω το σώμα μου, όχι με απαγορεύσεις, αλλά με τη θρέψη που πραγματικά χρειάζεται για να με βοηθάει να κινούμαι, να χορεύω και, τότε να παίζω.

Κατάρτιση – Σπουδές

Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2014. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Στη συνέχεια, έκανα τη μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση «Μοριακή Διατροφή», προκειμένου να μελετήσω τη σχέση της διατροφής με τα γονίδιά μας. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τις γαστρεντερικές παθήσεις και πιο συγκεκριμένα, με το «Προφίλ φλεγμονωδών κυτταροκινών και τη διαιτητική πρόσληψη σε άτομα με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου».

Από τα πρώτα μου βήματα, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει καμία «μαγική δίαιτα»!

Μάλιστα, όσο κι αν δημιουργούσα την πιο «τέλεια» και ισορροπημένη διατροφή, έβλεπα πως το άτομο που είχα απέναντί μου δυσκολευόταν να την ακολουθήσει, καθώς υπήρχαν κι άλλοι παράγοντες που εμπλέκονταν.

Τα συναισθήματα, ο τρόπος σκέψης και παλαιότερες εμπειρίες στη δίαιτα αποτελούσαν τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων που δυσκολεύονταν.

Έτσι, λοιπόν πιστεύοντας ότι το σώμα μας ακούει ότι το μυαλό μας του λέει, βρέθηκε στο δρόμο μου ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP).

Από το 2018, είμαι NLP Wellbeing Ambassador παγκοσμίως, καθώς και NLP Wellbeing Coach, πιστοποιημένη από την INLPTA (International NLP Trainers Association) & την Dynamic Equilibrium System. Επιπλέον, είμαι NLP Master Practitioner, Timeline Therapy™ Practitioner, New Code NLP Practitioner, Micro- Expression & Body Language Practitioner, και έχω εκπαιδευτεί στο Provocative Coaching.

Με αυτό τον τρόπο, μπορώ πλέον να αναγνωρίζω σύντομα μοτίβα συμπεριφοράς και να βοηθώ τους ανθρώπους να “ξεκλειδώνουν” την ευεξία τους!

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), το εξάμηνο σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας», που μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω καλύτερα τους λόγους που υπάρχουν λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές, αλλά και την αντιμετώπιση αυτών.

Με στόχο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον τομέα της αθλητικής διατροφής, παρακολούθησα το σεμινάριο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του International Society of Sports Nutrition (ISSN), ενώ στον τομέα της κλινικής διατροφής παρακολούθησα το εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή», που διοργανώνεται από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και επειδή συνεχίζω να μαθαίνω κάθε μέρα, ακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής, μέσα από τη συμμετοχή μου σε αντίστοιχες ημερίδες και συνέδρια.

Απασχόληση - Επαγγελματική εμπειρία

Από το 2018, διαθέτω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στα Νότια Προάστια (Γλυφάδα), μέσα από το οποίο παρέχω συνεδρίες διατροφής και wellbeing coaching, καθώς και εξ’αποστάσεως συνεδρίες.

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μου τράβηξε ο χώρος του φαρμακείου και ο τομέας των συμπληρωμάτων διατροφής, στον οποίο εργάστηκα, προκειμένου να εμπλουτίσω την επιστημονική κατάρτιση των φαρμακοποιών, ενώ έχω ασχοληθεί και με την επιστημονική ενημέρωση άλλων επιστημόνων υγείας, όπως ιατρούς, διαιτολόγους, κ.α..

Από το 2014 αποτελώ επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος, στο μεγαλύτερο portal διατροφής medNutrition.gr, ενώ ταυτόχρονα, για 3 χρόνια βρισκόμουν στη θέση της Υπεύθυνης Επικοινωνίας και Μarketing.

Αρθρογραφώ τακτικά σε περιοδικά σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (Elle, Ladylike, κ.α.), καθώς και συμμετέχω σε εκπομπές υγείας και μαγειρικής στην τηλεόραση, όπως «Οδηγός Καλής Ζωής» – Alpha, «Η Ζωή μου Η Υγεία μου» – ΕΡΤ, «Γεύσεις από Ελλάδα» – ΕΡΤ, κ.α…

Συνεργάζομαι με επιχειρήσεις & εταιρείες ευεξίας για την εκπαίδευση των εργαζομένων στην αποτελεσματική επικοινωνία & το wellbeing στο χώρο εργασίας.

Και επειδή η επικοινωνία με τους ανθρώπους αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, συμμετέχω σε ομιλίες και εκδηλώσεις σχετικά με την εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού, καθώς και σε εθελοντικές δράσεις.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης της φύσης! Μου αρέσει πολύ το βουνό και για το λόγο αυτό, συχνά θα με πετύχεις να κάνω πεζοπορίες το χειμώνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε δάση με ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες.

Από τις πρόσφατες αγάπες μου είναι οι καταδύσεις, που μου προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψω ένα ή και περισσότερους διαφορετικούς κόσμους, αυτούς κάτω από τη θάλασσα, συνεχίζοντας να αναπνέω!

Φυσικά, ο καλύτερος «εκπαιδευτής» της ζωής μου είναι ο Μάρλεϊ (ράτσα: γλυκόσκυλο!), σύντροφος, εξαιρετικός εξερευνητής τοπίων και μυρωδιών, που μαζί του επιλέγω να κάνω τα περισσότερα βήματα στην καθημερινότητά μου.

Διατροφολόγος diaitologos Γλυφάδα
diaitologiko grafeio glyfada

Ο χώρος μου...

Είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, που εκπνέει ευεξία και θετική ενέργεια, μα πάνω απ΄ολα αγάπη για τη διατροφή.

Μέσα στις συνεδρίες, χρησιμοποιώ νέες ιδέες και ειδικές τεχνικές που συνδυάζουν τη διατροφή, τη νευρολογία και τη ψυχολογία, καθώς και άλλες επιστήμες!

Στηρίζω τους ανθρώπους να βρουν και να πετύχουν αυτό που πραγματικά θέλουν… Καθώς όλοι έχουμε μέσα μας τη γνώση που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, τους κινητοποιώ να τη βρουν και να τη βάλουν…σε δράση!

Η διατροφή λοιπόν, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από «δίαιτα». Μπορεί να είναι τρόπος ζωής και ευεξίας!

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε ένα πλαίσιο…

Σεβασμού για το πρόβλημα σου

Εμπιστοσύνης ότι θα τα καταφέρεις

Ασφάλειας κατά τη διαδικασία

Δημιουργικότητας & ευελιξίας

Υποστήριξης & ενθάρρυνσης

close
Ξεκινήστε την αναζήτηση γράφοντας κάτι
Κλείστε Ραντεβού
Κλείσε ραντεβού
Scroll To Top